Zoekresultaten

Kalisto

De volgende scholen vallen onder Kalisto; ABCOUDE Paulusschool Piusschool BREUKELEN Willibrordusschool HARMELEN De...
Over Ons
KALISTO STAAT VOOR BOEIEND BASISONDERWIJS! Kalisto is een groep van 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs in het noordwesten van de provincie Utrecht, van Abcoude tot en met Montfoort. Het woord Kalisto komt uit het oud-Grieks en is de overtreffende trap van ‘goed’ (Kalos). Dit verwoordt treffend onze ambitie om het beste uit onszelf te halen en om het beste in de kinderen naar boven te brengen. Kalisto heeft ongeveer 3800 leerlingen en 380 personeelsleden. De Kalisto scholen hebben een grote mate van zelfstandigheid. De verantwoordelijkheid wordt zo laag mogelijk in de organisatie belegd. In beleidsteams ontwikkelen de directeuren gezamenlijk het beleid dat voor alle Kalisto-scholen geldt, mede gevoed door ervaringen op de werkvloer en de dagelijkse praktijk. Van en met elkaar leren vanuit een onderzoekende houding staat centraal. Er is een eigen Kalisto-academie met gecertificeerde opleidingen en alle scholen werken met professionele leergemeenschappen. Kalisto heeft een professioneel stafbureau dat het College van Bestuur en de schooldirecties ondersteunt. Op onze scholen werken mensen vol passie aan het ontwikkelen en verzorgen van eigentijds en betekenisvol onderwijs voor onze leerlingen. Zij leren hun talenten zo optimaal mogelijk te benutten, om zodoende als creatieve en respectvolle medemensen tot hun recht te komen in de toekomstige wereld. Een wereld die wij nu nog niet kennen, maar die zij mede vorm gaan geven. Dat doen wij met onderwijs op maat, dat hoge opbrengsten oplevert en kinderen uitdaagt een beroep te doen op hun creatieve denkvermogen. Dat doen wij met Boeiend Basisonderwijs!
Onze Scholen
De volgende scholen vallen onder Kalisto; ABCOUDE Paulusschool Piusschool BREUKELEN Willibrordusschool HARMELEN De Notenbalk St. Bavo KAMERIK De Wijde Blik LOENEN St. Ludgerus MONTFOORT Howiblo Heeswijk VREELAND Ridderhof Vreeland WOERDEN De Molenwiek De Regenboog De Schakel De Wegwijzer Franciscus SBO De Keerkring Kalisto

Talent Primair

Onder Talent Primair vallen 22 basisscholen. Onze scholen worden bezocht door 4980 leerlingen. In totaal zijn er 26 leslocaties...
Over Ons
Wij hebben oog voor talent! Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld. Wij ontwikkelen talent met uitdagend onderwijs en stimuleren een actief lerende houding. Talent Primair geeft alle medewerkers ruimte en vertrouwen en zet ieder kind centraal.
Onze Scholen
Onder Talent Primair vallen 22 basisscholen. Onze scholen worden bezocht door 4980 leerlingen. In totaal zijn er 26 leslocaties in de gemeenten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Stichtse Vecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Weesp en Wijdemeren. De meeste scholen zijn openbare scholen: vier scholen zijn Montessorischolen en daarnaast zijn er een Daltonschool en twee Jenaplanscholen. Talent Primair geeft ook Hoogbegaafden Onderwijs op OBS Blaricum te Blaricum.
Kenmerken