header ratio

header ratio

RTC Transvita

Nieuwegein
www.transvita.nl
RTC Transvita
RTC Transvita is een serviceorganisatie van-, voor- en door de deelnemende scholen. Zonder winstoogmerk zetten wij ons samen met onze omgeving in voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces. De kernactiviteit van Transvita is het organiseren van vervangingen.

Het tekort aan leerkrachten waar al lang over is gesproken is momenteel duidelijk merkbaar. Het is voor scholen steeds lastiger de formatie op orde te krijgen. Ook de benodigde vervangingscapaciteit staat al enige tijd onder druk. We komen uit een tijdperk waarbij vrijwel alle vervangingsvragen konden worden vervuld. Logisch dat er naar PiO-invalpool en Transvita wordt gekeken voor oplossingen. Onder druk van de arbeidsmarkt is ook de vervangingscapaciteit afgenomen en kunnen de invalpools vaak niet leveren. Dit is niet enkel zo in onze regio, maar een landelijke ontwikkeling. Wij begrijpen dat dit tot frustratie leidt bij schoolleiders en dit veel druk met zich meebrengt voor scholen. Vandaar dat wij er alles aan doen wat (met onze beperkte bezetting) in ons vermogen ligt om zoveel mogelijk leerkrachten aan onze samenwerkende scholen en besturen te binden.

Daarom wordt er door RTC Transvita ingezet op:

Een efficiënt matchingsproces t.b.v. vervangingsvragen.
Werving van invallers door: diverse wervingsuitingen en zichtbaarheid op de pabo’s.
Met Voordeklas.nl bijdragen aan de werving voor de (vaste) formatie.
De voorselectie van potentiële zij-instromers waardoor scholen de mogelijkheid hebben goede kandidaten aan zich te binden.
Met TransPOort.nl bijdragen aan het matchen van zij-instromers.
Het binden van invallers aan onze pools door middel van evenementen (ontmoeten), begeleiding en opleidingsmogelijkheden (o.a. Transvita e-learning Academie) te bieden.
Behoud van leerkrachten door begeleiding te bieden aan o.a. leerkrachten die dreigen uit te vallen en hen binnen onze samenwerking te bemiddelen naar een beter passende plek.
Bijdragen aan werkgeluk van personeel (en hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van uitval/verzuim) vanuit ons Loopbaancentrum.
Aanbieden van een diversiteit aan assessments, scans en loopbaaninstrumenten.

Transvita zet leerkrachten in hun kracht!

RTC Transvita is de plek waar jij jezelf als leerkracht en de wereld om je heen (opnieuw) kunt ontdekken. Via RTC Transvita leg je nieuwe verbindingen en groei je in je leer-kracht. Wij begeleiden je en gidsen je naar een nieuwe duurzame bestemming. Ons doel is je te laten doorstromen naar een vaste aanstelling op een school en een eigen groep. Een ideale springplank voor startende en meer ervaren leerkrachten.
Quote afbeelding
Ga naar www.transvita.nl voor meer info!

De PIO invalpool!

Wekelijks bemiddelen we honderden leerkrachten in het primair onderwijs op vervangingsvragen bij de bij ons aangesloten scholen. Bij onze invalpool werk je op tijdelijke basis. Feitelijk als oproepkracht, dus met een overeenkomst voor de duur van de vervanging bij de school waar je invalt.

Het is een ideale manier om je loopbaan te starten en snel aan de slag te gaan, maar ook heel prettig voor meer ervaren leerkrachten die graag invallen of beperkt beschikbaar zijn.

Een groot voordeel van de invalpool is dat je zelf baas bent over je agenda. M.a.w. je kunt zelf je beschikbaarheid opgeven en aanpassen. Uiteraard houden we bij het inplannen rekening met je persoonlijke voorkeuren en een acceptabele reistijd.

De Talentenpool!

Wil je de wereld om je heen verder ontdekken, maar hecht je ook aan een vast inkomen? Wil je jezelf uitproberen op verschillende scholen binnen de regio? Ben je bereid om tijdelijk op verschillende werkplekken te leren en jezelf te ontwikkelen? Dan is de Talentenpool van RTC Transvita er voor jou!

Wij bieden je: een leuk team, goede begeleiding, we brengen vacatures voor vaste formatie onder de aandacht en dragen je voor, voor een vast dienstverband bij één van de bij ons aangesloten besturen.

Meld je nu aan voor de RTC Transvita Talentenpool!

Heb je al een vaste aanstelling bij één van de aangesloten besturen, en zou je via de Talentenpool verder willen kijken, ook dan kan je je inschrijven bij RTC Transvita voor een plek in de Talentenpool.
Voor de klas gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.