Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Een nieuwe naam!
​Vanaf januari 2024 hebben wij een nieuwe naam. Na jaren Willem Alexanderschool te hebben geheten, zijn wij overgestapt naar basisschool de Zandbloem. De nieuwe naam past goed bij de locatie. Onze school staat midden in de bloemenbuurt in de wijk Hoog Zandveld. De bloem symboliseert de groei en bloei van onze leerlingen, de teamleden en ons onderwijs.

Basisschool de Zandbloem is een open christelijke school in Nieuwegein. De goede sfeer en het open contact zijn onze kracht en ouders ervaren de school als rustig, warm en vertrouwd. Een fijne plek waar iedereen elkaar kent en waar ieder kind zich gezien voelt. Je kind is van harte welkom op onze school!

vlcsnap-2021-07-01-17h16m21s857
IMG_1067

Meer- en hoogbegaafdheid

In ons onderwijs krijgen de leerlingen onderwijs op hun niveau aangeboden.Kinderen met een didactische voorsprong verdienen aandacht en begeleiding. Ook zij moeten een wezenlijke inspanning kunnen leveren, uitgedaagd worden, grenzen verleggen, fouten leren maken en studievaardigheden ontwikkelen. Ook op de Zandbloem bieden we de meer- en hoogbegaafde kinderen een specifiek onderwijsaanbod. De meer- en hoogbegaafde kinderen die nog meer uitdaging nodig hebben, komen in aanmerking voor de Day a Week School.

De Zandbloem spreekt ons als ouder aan door de persoonlijke benadering van het kind en het contact met de ouder. De lesstof wordt aangepast aan het niveau van het kind en er wordt heel creatief met de periode van het jaar omgegaan (leermethodes met stoepkrijt op het schoolplein als de zon schijnt bijvoorbeeld).

Ouder

Ik vind het leuk en fijn dat we op chromebooks werken, het is een leuke afwisseling. We doen onze weektaak rekenen op het chromebook en voor ons taalproject zoeken we verschillende ‘Wist-je-datjes’ op.

Leerling groep 8

De pauzes op ons grote schoolplein zijn erg gezellig en leuk. We voetballen vaak in de voetbalkooi, de andere keren spelen we op het klimrek of de schommel. Ook mogen we sinds dit schooljaar spelletjes doen op het pad naast de school.

Leerling groep 7

Bekijk ervaringen
IMG_0913